Kunden havde et træt køkken, opsat i et rum delt op af en temmelig høj pudset halvmur. Hvilket gjorde rummet lille og med mange smalle gangarealer, hvor der ikke var plads til megen udnyttelse, altså lig spildplads.

Den skærmende halvmur en tidstypisk detalje fra mange køkkener fra den tid, hvor ideen om køkkenet som husets hjerte blev født. Men man måtte for alt i verden ikke se arbejdsrodet i køkkenet fra spisebordet, så derfor blev der opført rigtig mange af disse halvmure. I takt med opvaskemaskinens udbredelse erdet blevet nemmere at rydde op. Vi tåler arbejdsrodet bedre ja ligefrem dyrker det (eller nogen gør). 

Vi ryddede hele rummet og lavede et enkelt køkken, kun opbygget af speciale skuffesektioner, som passer med rummets mål. Man kan sige, at køkkenet fungerer som en art scene, som brugerne har kunnet arbejde videre på og skabt deres eget personlige udtryk. Samtidig giver skufferne et nemt overblik over sit indhold, så det er nemmere at holde orden. Skufferne er uden greb, da man bare trykker på fronten, hvorefter skuffen springer op.

Det enkle robuste køkken er opbygget af birkekrydsfiner og bordpladen i 50 mm hele askeplanker sikrer at kunden har køkken i rigtig mange år frem. Frontpladerne kan nemt skrues af og males om.

En nedlagt skorsten blev omdannet til reol med indlagt lys.

 

Bordet er special designet til køkkenet og har yderligere tilskudsplader i hver ende.